Odżywianie

Więcej o odżywianiu

Buritos z wołowiną

Składniki:
- 500 g mielonej wołowiny
- 1 cebula
- 4 pomidory
- sałata lodowa
- 300 g sera żółtego
- 300 ml kwaśnej śmietany
- przyprawa do buritos/fajitas
- 12 sztuk placków tortilla

Sposób przyrządzania:

Pokroić cebulę w kostkę i smażyć na gorącym oleju. Do głębokiego garnka (może być wok) wlać odrobinę oleju, po rozgrzaniu wrzucić wołowinę. Tak smażyć aż straci kolor czerwony. Wtedy wrzucić wcześniej usmażoną cebulę. Zalać szklanką gorącej wody i wsypać przyprawę, wymieszać. Tak gotować do czasu aż woda wyparuje, pamiętać o mieszaniu co jakiś czas. Pomidory pokroić w nieregularną kostkę, ser zetrzeć na tarce, liście sałaty pokroić w paski. Gotowe mięco układamy w pasek na środku placka, posypujemy tartym serem (jeśli mamy mikrofalę, można to włożyć do niej na ok. 15 sek) kładziemy pomidory, sałatę i ok. 2 łyżeczek śmietany. Zaginamy jeden koniec do środka a potem prawy i lewy bok, by powstała koperta. Każdy placek przygotowujemy tuż przed spożyciem.

Artykuł dodany: 2007-02-10 01:56:29
Ilość komentarzy: 230
Ilość punktów: 0

góra strony

UWAGA - wprowadzanie komentarzy jest możliwe tylko dla zalogowanych użytkowników.


2009-02-24 22:33:13
maaddzziiaa: ja tak samo nie lubię wołowiny.. tak samo jak wieprzowiny.

2008-07-06 16:26:42
czarna_kobyla: nie lubię wołowiny

2008-07-02 11:12:35
kasiunia: wlasnie te ceny gdyby nie one to tyle rzeczy by sie zjadlo

2008-02-29 20:53:39
marik: pycha są!

2007-11-28 22:48:51
skowytka: te placki zniechecaja cena, ehh.. Ale ponoc w katowicach jest jakas knajpka mexykanska, gdzie podaja :)

2007-11-21 10:42:08
sylwijka: nie jem wołowiny!

2007-10-29 12:04:33
kasiunia: ja tez nie jadlam ale chetnie bym sprobowala

2007-10-25 21:27:33
rafal.b19: nigdy czegoś takiego nie jadłem

2007-10-25 21:26:32
bomberman: ciekawe

więcej komentarzy >>

góra strony


Szukaj na QZ.pl



Kupuj z Bingo Cosmetics

Na QZ jest 107 osób:
- 107 czytających

Dołącz się ;-) >>

Najnowsze artykuły


Różności
Światowy Dzień Wiedzy na Temat Autyzmu
- Zaświeć się na niebiesko dla autyzmu –

Odżywianie
Bruschetta Rio Mare z tuńczykiem i zielonym sosem
Bruchetta to potrawa, której ojczyzną są Włochy. Jest jedną z podstawowych włoskich przekąsek, a przyrządzić ją można na bardzo wiele sposobów. Podstawą każdej bruchetty jest opieczone na grillu lub patelni pieczywo z dodatkiem oliwy oraz roztartego czosnku.

Dziecinada
Zabawa na zdrowie
W zdrowym ciele zdrowy duch – przysłowie to jest powszechnie znane i przytaczane przy wielu okazjach. Równie często powtarzamy je naszym dzieciom, chcąc, by wyrosły na zdrowych i świadomych ludzi. Jak jednak możemy przekonać najmłodszych do zajadania ze smakiem marchewki, czy buraka?

Zdrowie
Jak trzymać pion?
- bezinwazyjne badanie kręgosłupa

Uroda
Trądzik, nie taki młodzieńczy
Mimo, że już dawno przestałaś być nastolatką, na Twojej twarzy wciąż pojawiają się trudne do usunięcia wypryski i zmiany skórne? Trądzik często nie mija wraz z okresem dojrzewania i zmagać się z nim mogą nawet osoby powyżej 30 roku życia. Nawracające zmiany skórne to poważny problem dermatologiczny, który wymaga leczenia oraz szczególnej pielęgnacji.

Seksolubnie
Czy katolik może cieszyć się seksem?
Kościół może przeciwstawić „modzie" na seks coś bardzo ważnego. Przekonanie, że związek z drugim człowiekiem ma wzbogacać oboje małżonków - a nie ranić. Rozmowa z ojcem dr Ksawerym Knotzem, kapucynem, specjalistą od poradnictwa małżeńskiego.

QZ.pl poleca
Kompleksowe wzmacnianie
W chłodniejsze dni nietrudno o infekcje i przeziębienia. Nadszedł właśnie najgorszy okres dla układu odpornościowego człowieka. Zanim dopadnie nas choroba i sięgniemy po antybiotyk warto samemu zadbać o zwiększenie odporności naszego organizmu.

Dobre rady
Nie daj się alergii
Marzy Ci się weekend na łonie natury, gdzieś na łące czy w lesie? Albo aktywny wypoczynek na wsi wśród zwierząt? Zamiast tego spędzasz słoneczne weekendy zamknięty w domu, bo po wyjściu na zewnątrz zaczynasz kichać i łzawić a z nosa cieknie jak z kranu?

Design by Multimedia Image